Nyitott személyiség és változásmenedzsment

Posted on

megoldás, kérdésA gyorsan változó környezeti hatásokra nyitott személyiséggel adhatsz ügyes válaszokat. Miért érdemesebb rugalmasan kezelni az élet napi kihívásait, mint a megrögzött és jól bevált szabályaid alapján? Honnan szerezhetsz inspirációt és töltődhetsz fel energiával mindehhez? Nézzük meg a gazdasági piac szereplői hogyan csinálják!

Az üzleti életben azok a mai sikeres kis és nagyvállalatok, amelyek képesek éves szinten megújulni és alkalmazkodni a piaci tendenciákhoz. Ennek legfőbb eszköze a válságmenedzsment és változásmenedzsment. Rugalmasabb ügyfélkezelési módszereket vethetnek be, korszerűbb technikával gyorsítanak a napi ügymenetben, frissítik  fiatalabb (korszerűbb szaktudású és nyitottabb hozzáállású) munkaerővel a meglévő személyi állományt, optimalizálják a döntési és időgazdálkodási rendszereket és javítják a belső és külső kommunikációs csatornákat.

Az üzleti beruházások szemfüles vezetőitől számos okos és hatékony dolgot elleshetünk mi is, akik szimplán csak gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk megoldani a napi teendőket két szoptatás között, megszervezni a másnapi teendőket még elalvás előtt, vagy határozottabb fellépést szeretnénk a szemkontaktust kerülő banki alkalmazottal szemben.

Vélt hiányosságaink és félelmeink az újtól

Habár nem állítom, hogy a magyarországi vezetői réteg remekül képzett és rugalmasan önfejlesztő a vezetői attitűdöket illetően, de akadnak jó példák. Az minden esetre az egyik alapvető hiányossága a fiatal felnőttek és a középkorú lakosságnak egyaránt, hogy elfelejtünk tanulni és nyitni az újdonságok felé. Míg a gyerekek és kamaszok sokszorosan több impulzust dolgoznak fel napi szinten, mint mi magunk az ő korukban, mégis azt gondoljuk a hagyományos irányvonalak mindenben kisegítenek minket. Sokszor húzódozunk egy informatikai vívmány jobb megértésétől, pedig csupán időt és energiát kellene szánnunk, elolvasnunk véleményeket, technikai leírásokat, s aztán még mindig eldönthetjük, hasznosítjuk-e az új ismeretet, vagy sem. Alapvető információkról maradunk le, mely később behozhatatlan hátránnyá hatványozódik. Lemaradunk örömteli eseményekről, komplikáltabb és időrabló módon igyekszünk fenntartani baráti kapcsolatokat az új ismeretek hiányában, s akár szakterületünkön is rohamosan lemaradunk az újdonságokról, amivel kiírjuk magunkat a munkaerőpiacról is.

A nyitott személyiségek nem félelemnek, hanem kihívásnak tekintenek minden egyes újdonságra. Ők azok, akik nem lesznek utolsók soha a szakterületükön, és a sikereket is ők érik el és élik meg. A nyitott gondolkodás rugalmasságot feltételez és időt ad, szelektál a beömlő információk közül, s ebben rutint szert téve egyre könnyebben boldogul a fiatalabb generációkat megmozgató újdonságok között.

Azt gondoljuk, mi már nem vagyunk képesek ennyi újat befogadni, megérteni, nekünk nincsenek hatékony eszközeink saját készségeink fejlesztésére, túl drága a kor innovációit megfizetni, és nem is látjuk be, milyen haszonnal járhat egynémely eszköz a mi életmódunkhoz igazítva. Nincsenek alapismereteink, fáradékonyabbak és elfoglaltabbak vagyunk, mint a fiatalság. Nincs időnk. Nincs kedvünk. Nem hisszük…

Te hogyan reagálsz a változásokra?

  • Te mit teszel, amikor bedöglik a mosógép, nincs benzin az autóban, a férjed munkában, a kisbabád éppen alszik?
  • Te hogyan lépsz, ha felkínálnak a munkahelyeden egy új pozíciót?
  • Mihez kezdesz, ha a fiad külföldön kap munkát, de az aggódás helyett inkább minél gyakrabban nyomon szeretnéd követni az életét, ahol és ahogyan csak lehet?
  • Te hol kötsz új kapcsolatokat, hol ismerkedsz és milyen eredménnyel?

Minden változik, ezt Te is nagyon jól tudod. Megéled minden nap, minden helyzetben, barátok és ismerősök között. Döntéseket hozol, többségében nem csupán saját magadról, hanem másokért is felelősséget vállalva. Párszor orrba vernek, de kismillió alkalommal élsz át sikereket. Igen, csak magadnak köszönhetően. Azért mert alkalmazkodsz az új kihívásokhoz. Még akkor is, amikor nem esik jól, amikor – ahogyan a pszichológiában is mondják – kilépsz a komfortzónádból, amikor valami kötelező és nemszeretem, akkor is lépsz és cselekszel, mert így élünk, így haladunk tovább és jutunk ötről a hatra.

Valójában mindannyian megoldógépek vagyunk, napi ezer kisebb-nagyobb kihívással a hátunk mögött. Rugalmasságunkat fokozhatjuk a jobb időbeosztással, a másnapi előre tervezéssel, feladataink priorizálásával, bizonyos kérdések másokkal való megosztásával, feladatok áthárításával is és ügyes logisztikai tervezéssel. Mindehhez ma már számos ingyenes interneten is elérhető szoftvert találhatsz, róluk használói véleményekkel a fórumbejegyzésekben. De a legbutább mobiltelefon is rendelkezik naptárfunkcióval, időzítővel vagy jegyzetkészítővel. Ha eszedbe jut valami írd fel, ha elkészültél valamivel tartsd számon és töröld ki a sorból, s menj tovább a fontos napi teendők felé. A levelezőrendszerek segítségével is tudsz naptárt karbantartani, vagy hasznos és csoportosított tudásanyagot elraktározni, hogy aztán a szabadidődben átrágd magad azokon.

Apropó szabadidő: ugye rendelkezel Te is olyannal? Napi fél vagy egy órája MINDENKINEK van magára. A magadra fordított szabadidővel tudsz feltöltődni, új energiát nyerni és felfrissülni. Van akinek a sport vált be, van, aki az alvásra esküszik. Nos, a legjobb módszer mindenkinek rendszeresíteni a saját hobbiját. (sport, kötés, olvasás, internetes böngészés, blogolás, zenélés, festés, tánc, baráti csevej)

Abból töltődsz fel, amit szeretsz csinálni, amit élvezel és amivel kikapcsolsz a folyamatos agyalásból. Nyitott pillanataidban a változás magával ragad, élvezd!

Hasonló hasznos cikkeket és tudásanyagot rendszeresen kaphatsz tőlem, ha regisztrálsz ingyenes hírlevélcsomagomra: Csatlakozz és kattints ide!


One thought on “Nyitott személyiség és változásmenedzsment

  1. Pingback: Ismered a korlátaidat? | Nőfejlesztő

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>