Személyiségtesztek és önismereti gyakorlatok

Posted on

önismeretGyűjtőcikkben gyúrok össze sok hasznos és közben szórakoztató tesztet és kérdőívet, amivel személyiségedet és önmagadat is jobban megismerheted.

Kattintgass kedvedre és tanulj, fejlődj az eredmény alapján!

A Nők lapja online tesztjei

Számos témában gyűjtötte össze a legismertebb magyar női lap online oldala az elsősorban nőknek szóló, online TESZTjeit.

A témákból: Lélektárs-teszt, Készen állsz-e egy komoly kapcsolatra?, Találd meg a célod!, Mi az életfeladatod?, Ki tudod-e mutatni az érzelmeidet?

Jó agyalást és kattintgatást itt: www.nlcafe.hu/horoszkop/

*

Milyen a személyiségtípusod?

Rövid, de komoly online TESZT: a személyiségtípusodat ismerheted meg, ha végigcsinálod ezt a rövid tesztet:

Te extrovertált vagy introvertált típus vagy?

http://www.ipersonic.eu/hu/test.html

*

Milyen embernek látjuk magunkat? – pszichológiai teszt

Az ábrán látható kis emberfigurák más-más lelkiállapot és pozíciót fejeznek ki.

Első lépésként azonosítsuk magunkat az egyik figurával, amellyel kapcsolatban úgy gondoljuk, hogy a leginkább hasonlít ránk. Ezután válasszuk ki azt, amelyre a legjobban szeretnénk hasonlítani. Magyarán először azt kell eldönteni, hogy melyik figura vagyunk mi, utána, hogy melyik szeretnénk leginkább lenni. (a teszt eredménye itt található: http://filantropikum.com/pszichologiai-teszt-mit-gondolsz-melyik-kisember-vagy-a-20-kozul-errol-az-abrarol/)

emberkek

*

A Női portál tesztgyűjteménye egészségről, lélekről

Látásjavító módszerek, legjobb barátnő, önismereti, párkapcsolati, otthonfejlesztő, bőrtípus-meghatározó tesztek gyűjteményét találtam itt. Magyarul, online kattintgathatod végig: http://www.noiportal.hu/tesztek/cimlap.html

Jó kattintgatást!

*

Rajzolás 6 motívummal

Hat motívumos teszt, melyből személyiségedre és egészségi/testi állapotodra is következtethetsz:
http://illuzio.cafeblog.hu/2015/05/11/hat-motivumos-teszt-ez-lerantja-rolad-a-leplet/

*

Válaszd ki a szimpatikus levelet!

Kattints a linkre és válaszd ki a legszimpatikusabb levelet. Alatta olvashatod az ahhoz tartozó jellemzést.ű

Vigyázat: játékos teszt! :-)

Íme: http://lotusz.cafeblog.hu/2015/08/18/melyik-a-te-leveled-jatekos-szemelyisegteszt/

*

Irányító, alkalmazkodó, vagy szemlélő típus vagy?

Könnyed és gyors teszt az interneten, rövid kiértékeléssel azoknak, akik határozatlannak érzik magukat egyes élethelyzetekben, vagy döntési szituációkban. Segít, hogy kicsit elfogadóbb lehess önmagaddal, ha meglátod, melyik típusba is tartozol a fenti 3 közül.

http://lelekcsokor.cafeblog.hu/2015/06/06/iranyito-alkalmazkodo-vagy-szemlelo-tipus-teszt/

*

Szereted a munkád? Vajon, milyen munka illik inkább hozzád?

Azoknak is jó szórakozás lehet ez a kattintós teszt, akik tökéletesen elégedettek életük ezen részével. A munkahelyed, karriered sokban meghatározza lelked fejlődését és pillanatnyi állapotát. Nem mindegy, mennyire vagyunk JÓ helyen a nap minimum 8 órájában!

Ez a teszt angol nyelvű, s bizonyos kérdésekben az amerikai közízlést is teszteli, de ez ne hátráltasson minket sem abban, hogy tegyünk egy próbát. Vajon, mi leszek, ha nagy leszek?! Alelnök, gépészmérnök, ruházati eladó, sofőr…

Itt tudod végigjátszani a tesztet, kattints!

*

Te milyen mesebeli lény vagy?

Lehet, hogy királylány vagy, lehet hogy gonosz boszorka. Derítsd ki itt: :-)
http://www.lusorlab.com/hu/quiz/melyik-mesebeli-leny-vagy/

*

Leg-leg SZÍN-teszt

Számos színes teszttel találkozhatsz a neten, s itt nálam ebben a gyűjtőcikkben is. Talán ez a legérdekesebb közülük. A neked leginkább és legkevésbé tetsző színek alapján kapsz magadról egy jellemzést. Próbáld ki!

szinek

Kattints ide a jellemzőkért: http://www.ertekesvagy.hu/szinteszt

*

Önbizalom, erősségek kérdéssor

Akkor tudunk igazán élni a lehetőségeinkkel, és sikeresen megbirkózni új helyzetekkel, ha tudatában vagyunk képességeinknek, erősségeinknek és gyengeségeinknek egyaránt.
Az „Önbizalom, erősségek” kérdéssor arra adhat választ, hogy mennyire ismered saját magad, hogyan viszonyulsz a kihívásokhoz.

Bencsik Andrea pszichológus tesztje itt érhető el!

*

Milyen ország illik leginkább hozzád?

Ki nem szeret utazni? És ki az, aki még nem álmodott arról, hol, melyik városban, országban élne szívesen? Nos, íme a lehetőség, hogy kipróbáld egy angol nyelvű játékos teszt során, vajon, melyik ország illik leginkább a személyiségedhez?

Csak kattintsd végig a tesztet és nézd meg, hova repülnél szíved, lelked mélyén most: TESZT itt!

orszagteszt

*

Milyen hivatás illik leginkább hozzád?

Újabb TESZT az angolosoknak. Ha az előző: “szereted a munkád tesztet” végigkattintottad, most ráerősíthetsz az ottani eredményre.

Itt nézheted meg, hogy mérnöknek, terapeutának, vagy orvosnak szán e téged a pillanatnyi véleményed: http://bitecharge.com/play/career/h5

*

Alvászavarok és önismeret – teszteld!

Legutóbb egy vendégszerzőm, az Alvásguru cikke alapján boncolgattuk a honlapon, mi köze van az alvászavarnak az önismerethez… (Aki lemaradt volna erről, itt elolvashatja.) Ő megosztott egy remek internetes oldalt is cikkében, ahol több személyiségtesztet is megoldhatunk mindenféle regisztráció nélkül. A különböző típusokról rövid ismertetőt is olvashattok itt a személyiségtesztek mellett: katt. ide!

S javasolt minél több kérdésből álló tesztet (4, 20, 72, 88 ill. 94) kiválasztanod a baloldali menüből, ha több időt rá tudsz szánni nyugodt körülmények között önmagad feltérképezésére. A kérdőív magyar nyelvű.

*

Okostelefonon is tesztelheted személyiségedet!

Hozzád van nőve a telefonod? Az okostelefonon keresztül internetezel a leggyakrabban? Hát nincs kibúvó! Ebben az esetben is létezik egy remek alkalmazás, amivel magyar nyelvű önismereti és személyiségteszteket kattintgathatsz önmagad jobb megismerése céljából. Az alkalmazás egyetlen hátránya, hogy jelenleg csak az androidos készülékeken futtatható.

Kattints ide, hogy letölthesd és kipróbáld a tesztet! Az alkalmazás magyar nyelvű.

*

Milyen regényhős bujkál benned? Vidám önismereti teszt:

A Nőfejlesztő facebook oldalán már népszerű posztként megosztottam Veletek, de most újra használható az ANGOLOSOKNAK és a később idelátogatóknak is ez a félvidám teszt: a 2013-mas Skóciai Könyvhét elkészíttette a szakmailag nagyon is reális, de közben regényes-költői fikciókra is felépített kérdéssorozatát. A kattintható kérdőív alapvetően az introvertált és extrovertált személyiségek kettősét szűri, s ez alapján sorol minket az eredményben egyik, vagy másik csoportba. A vidám része a játéknak az, amikor az eredmény mellé egy regény-vers szereplője is ránk kacsint, akivel azonosít minket a válaszaink alapján.

A facebookos követőim – ahol volt férfi és nő tesztelő is! – Alíz Csodaországból, Hermione Granger a Harry Potter sorozatból, vagy Poirot nyomozó és Mr Darcy szerepében tetszeleghettek a töltögetés végén. :-)

Jó szórakozás és közben elgondolkodtató teszt, kattints érte ide!

*

4színű-teszt – melyik kombinációk tetszenek a legjobban?

Válaszd ki a neked leginkább tetsző 4színű négyzetet és lesd meg az alábbi linken leírt RÁD jellemző leírást. Stimmel? (én többet is választottam, mert nem volt egyértelmű kedvencem, így az eredmény is árnyaltabb és igazibb lett)

4szinminta

Itt találod a jellemzéseket az egyes 4színes kombinációkról: kattints IDE!

*

Hány éves a lelked és szellemed valójában?

Ez egy elég gyors, kattintgatós TESZT lesz!

Csupán 6 kérdésre kell válaszolnod, s lehetőleg az elsőre szimpatikusnak tűnő választ kattintanod, hogy a végén megtudd, hány éves is vagy lélekben és szellemiekben. A teszt ANGOLUL van, de javaslom kezdőknek is, mert jó gyakorlás, s nem nehéz értelmezni a kérdéseket-válaszokat.A Nőfejlesztő facebook oldalán már sokan kipróbáltátok és okozott kellemes meglepetéseket az eredmény. :-)

Itt tudsz tesztelni: http://www.whatisyourmentalage.com

*

Mennyire vagy stresszes? Teszteld!

Ahogyan már frissen hírt adtam róla a blogon, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete országos stresszfelmérést indított idén novemberben. A kérdőív a www.munkahelyistresszkerdoiv.hu címen bárki számára elérhető, a kitöltés anonim. A válaszadók a kitöltést követően azonnali visszajelzést kapnak saját eredményeikről, nyomtatható formátumban.

Figyelem! Ez a teljesen szakmai alapon szerkesztett és létrehozott kérdőív legalább 20 percedet igénybe fogja venni, ha nekikezdesz, így ajánlott egy nyugodt órát szánnod magadnak a számítógép előtt. Elkezded? Kattints a munkahelyistresszkerdoiv.hu oldalra!

Külön tipp azoknak, akik fejleszteni akarják stressztűrőképességüket: korábbi cikkemben adok pár hasznos tanácsot, hogyan kerüld el a stresszes helyzeteket. Itt olvashatod!

*

Szemrevaló SZEMes személyiségteszt

Egy szem nagyon összetett, szép és érdekes. A szem szimbolizálja a tisztaságot, a fókuszt és a célt. Az alábbi szemek közül amelyikhez vonzódsz, egy kicsit feltár a személyiségedből. Válaszd ki azt a szemet, amelyik a legjobban tetszik, hogy többet megtudj magadról.

Ez egy szórakoztató személyiségteszt. Melyik szemhez vonzódsz? Egynél többet is választhatsz, ha vonzónak találod.

szemteszt
Ha az 1-es szemhez vonzódsz, akkor mélyen nyitott vagy. Te vagy az a fajta személy, aki szinte bárkit szívesen lát az életében és a szívében. Úgy hiszed, hogy jobb kockázatot vállalni, mint elzárni magad a világtól. Nem mutatod meg a világnak a félelmeidet és a bizonytalanságodat. Azt hiszed, hogy a problémáiddal bizalmasan kell foglalkoznod. Megpróbálsz teljesen másokért lenni még akkor is, ha ez belül fáj.

Ha a 2-es szemet választottad, akkor mélyen lelkiismeretes vagy. Te vagy az a fajta ember, aki mindig keresi, hogyan keltsen jó benyomást, és tegye a helyes dolgot. Azt hiszed, hogy a tetteid nagy változást okoznak mások életében, nem számít, hogy milyen nagyok vagy kicsik. Nem mutatod a világnak, hogy milyen nyugtalan és ideges vagy. Sok nyomorúságot és igazságtalanságot látsz, amit megtartasz magadnak. Az iránt vagy elkötelezett, hogy a lehető legjobb ember légy. Ez a legkevesebb, amit az időddel megtehetsz ezen a bolygón.

Ha a 3-as szemet választottad, akkor mélyen legbelül megkínoztak. Te vagy az a fajta személy, akinek nagyon viharos múltja van, és még a mai napig is hatással van rád. Nem tudsz segíteni, csak azt gondolni, hogy az élet valami elég beteg kozmikus vicc. Megpróbálod megtalálni a békét, ahol csak lehet. Nem mutatod meg a világnak a legsötétebb gondolataidat. Sok mindent elviselsz, és megtartod magadnak. A kilátásaid időnként meglepően naposak. Szakértő vagy abban, hogy összeszedd magad, ha elbuksz.

Ha a 4-as szemet választottad, akkor mélyen filozofikus vagy. Te vagy az a fajta ember, aki valószínűleg túlgondol mindent és bármit. Szeretnéd megtudni a dolgok mélyebb jelentését. Annyira belemerülsz a gondolataidba, hogy néha nehéz megmondanod, fent vagy lent. Nem mutatod meg a világnak, hogy milyen bizonytalan vagy mindennel kapcsolatban. Lehet, hogy rájössz a dolgok lényegére, de még mindig magabiztos vagy. Egy kirakósnak látod az életet, és szeretsz játszani a darabjaival, amíg nem illenek össze. Lehet, hogy soha nem fogod fel az egész jelentését, és ez rendben van.

Ha az 5-ös szemet választottad, akkor mélyen titokzatos vagy. Te vagy az a fajta ember, aki nem tudja saját magát kiszámítani, sok szerencsét annak, aki azt tervezi, hogy megpróbálja. Sok ellentmondás keveredik benned, és a hangulatod naponta változik. Egyszer csak azon kapod magad, hogy valaki mássá változtál. Nem mutatsz a világnak túl sokat magadról. A kevés szó, és a megtévesztő tettek embere vagy. Jobban szeretsz figyelni és az embereket megismerni, mielőtt közbeszólsz. Csak olyan dolgokat mondasz, amikben biztos vagy.

Ha a 6-os szemet választottad, akkor mélyen érzékeny vagy. Te vagy az a fajta személy, aki észrevesz mindent és nem felejt semmit. Nagyon összhangban vagy a világgal. Mélyen érzel, és néha a legostobább dolgok is hatással vannak rád. Könnyen kihozzák belőled a nevetést vagy a könnyeket. Nem mutatod a világnak, hogy milyen törékeny vagy. Helyette az embereknek megmutatod, hogy milyen éleselméjű tudsz lenni. Jó vagy abban, hogy kiszámítod, hogy mi fog történni az életedben. Te vagy gyakran az első, aki látja, ami jön.

Ha a 7-es szemet választottad, akkor mélyen belül tüzes vagy. Te vagy az a fajta ember, aki mindig energikus és szenvedélyes. Nincs benned semmi kifinomult… soha. Hajlasz arra, hogy szeress vagy utálj mindent. Van egy csomó véleményed, és gyorsan döntesz. Nem mutatod a világnak, hogy nyugtalan vagy. Rengeteg energiád van, és túl sok belőle azt jelenti, hogy elég ideges lehetsz. Számodra minden nagyon magas tétet jelent. Nem tudsz segíteni, de létrehozol egy drámát a fejedben.

Ha a 8-as szemet választottad, akkor mélyen belül különc vagy. Te vagy az a fajta ember, akinek szokatlan érdeklődései, hiedelmei és szokásai vannak. Mindig is egy kicsit különc voltál. Nem nagyon érdekelnek a szabályok és hagyományok. Utad során megteszel dolgokat, és hagyod, hogy a szilánkok hulljanak, ahol csak lehet. Megmutatsz a világnak mindent magadról. Nincs semmi rejtenivalód, és csak nevetsz azokon, akik megítélnek téged. Azt szeretnéd, hogy mindenki jobban hasonlítson rád. Sok öröm számodra nonkonformistának lenni.

Ha a 9-es szemet választottad, akkor mélyen intuitív vagy. Te vagy az a fajta ember, aki nagyon jól megért más embereket és a világot. Sok mindent meg tudsz mondani mások arckifejezéséből vagy a hangszínéből. És mindig tudod, hogy mikor hazudnak. Pontosan azt mutatod a világnak, amit mutatni akarsz. Amellett, hogy jól olvasol az emberekben, azt is tudod, hogy mások hogyan olvasnak benned. Tudod, hogy mikor manipulálnak téged, és azt is tudod, hogyan kell manipulálni valakit, ha szükséges. Bár általában nem folyamodsz ehhez!

forrás: Spirit Science and Metaphysics


One thought on “Személyiségtesztek és önismereti gyakorlatok

  1. Pingback: Nőiségünk születésnapjai | Nőfejlesztő

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>