Díjat kapott a nofejleszto.hu – Liebster Award 2014

Posted on

liebster díj 2014Már sokan tudjátok, a blogolás remek dolog! Lelkileg, közösségileg és az íráskészség fejlesztése miatt is. És itt ez a díj, amit hasonszőrű blogger társaktól kaphattam meg. Tehát érdemes nekiállni! :-) Köszönöm elsősorban Hollenczerné Balogh Ilonának, a http://gyongykobakok.blogger.hu és Szabó Ibolyának,  a http://www.pixplan.hu bloggerinájának, hogy rám gondoltak, amikor továbbadták ezt a kedves vándordíjat!

Nem egy eget rengetően ismert díjról van szó. Azok hallottak róla, akik kicsit otthonosabban mozognak a cyber-térben. S persze azok, akik olvasnak blogokat. Nálam ez valamikor 2008 táján érkezett el. Sütis, sütős blogot kezdtem el követni, aztán jött 1-2 érdekes cikk alapján pár újabb blog is, ami még speciálisabb témaköröket dolgozott fel. (pl. az http://építészfórum.hu blogja, vagy a http://konteo.blogrepublik.eu) S aztán eljött az idő, amikor magam is belevágtam a blogolásba, s ekkor lettem sokkal aktívabb fogyasztó is.

Liebster Award díj a nofejleszto.hu-nak és nekem

Nagyon egyszerű dolgom van most, mivel a díj lényege, hogy pár kérdésre válaszolni kell, melyet a továbbadóktól kaptam, s nekem is tovább kell adnom a kedvenceimnek, kérdéseimmel együtt ezt a remek “kedvenc-díjat”.

Ilona (http://gyongykobakok.blogger.hu) és Ibolya, a Térképző (http://www.pixplan.hu) blogját a kezdetek óta követem, s külön megtiszteltetés számomra, hogy Ők is követnek engem az indulásomtól. (2013. december) Aktív résztvevői a Nőfejlesztő facebook közösségének, s hírlevél-feliratkozóként is érdeklődnek az én tudásom/okoskodásom iránt. KÖSZÖNÖM NEKTEK ezúton is ezt a szeretetet és kitartást, ösztönzést! :-)

Akiknek én adom tovább a díjat:

Nem szeretem kötni magam merev szabályokhoz, így lehet vagy sem, én az alábbi blogokat díjazom, és viszontdíjazom. Nekem ŐK a legek!

http://www.ertsunkszot.hu/ Erika és férje valami olyan korszakosat csinál a kommunikációban, amit szerencsére már sok-sok tanár, szülő és család megismert és elismert. Minimum olvasásra ajánlom minden szülőnek és gyermekvárónak a blogjukat!

http://konteo.blogrepublik.eu/ Én imádom a konspirátorokat! Inspirátorok is egyben. “tiboru” ezt képviseli minőségi szinten számos követőjével együtt. Összeesküvés elméletek minden mennyiségben, jeeeeeee :-)

http://www.pixplan.hu/ “a Térképző” Ibolya nekem a múltam és a jelenem is egyben. Építészeti felelős szerkesztőként dolgozva soha nem futottunk össze. Így még jobb volt megtapasztalni egymás tudását a neten keresztül, mikor már nem voltam érintett, csupán érdeklődő a hétköznapi építészet, városrendezés, átalakítások témájában. Olvasmányos, könnyed és profi!

http://gyongykobakok.blogger.hu Ilona gyerekekkel körül véve gyöngyrekordokat halmoz hónapról hónapra. A blogja színes és inspiráló, minden, ami gyöngyfűzés és ahhoz kapcsolható. Már csak azért is szeretem “őt” nézegetni, mert én is azt hiszem, amit ő: a kicsikből lehetnek a legfelemelőbb dolgok. :-)

http://csakapuffin.cafeblog.hu/ “Puffin” Juditon keresztül éreztem meg igazán, milyen kreatív és könnyed dolog a sütés! Többet adott, mint egy sima receptkönyv. Én az ő blogján kezdtem el felnőni a konyhához és rájönni, mennyire nem számít a BEVÁLT recept, és milyen JÓ folyton újítani és próbálkozni! (bénázni is sokszor, mivel az ő receptjei sem tökéletesek!)

http://hungarianprovence.blogspot.hu/ R. Kata barátnőm (üdv innen is neked!) mutatta meg nekem lelkesen Krisztina franciás, s aztán persze attól sokkal több és színesebb lakberendezős blogját. Nem volt nehéz ellenállni. Könnyed, elragadó, színes, képes, sőt hangos! ötletek és szívet melengető házak, lakásbelsők minden nap… (no és már én is szerepelek nála, mint “miNŐ vidék” rovatos; menő érzés!!! :-) )

http://www.olelohullam.hu Zsuzsával személyesen is találkozhattam már. Határozott és céltudatosan NŐ- és anyaszerető, családpártoló, segítő személyiség. Számomra teljesen új és elvarázsoló dolgokat csinál, amihez – remélem – nekem is lesz közöm a jövőben.

Amiket kérdezek Tőletek; jöhetnek válaszok e-mailben is, vagy kommentben alul (info@nofejleszto.ho):

- Mit jelent számotokra a nőiség és a női szerepek megosztása a hétköznapokban?

- Hogyan és miért kezdtetek el blogolni?

- Mi a siker, sikerélmény a hétköznapokban és/vagy a munkátokban? (konkrét példa kéretik!)

*

Az én válaszaim Ilona és Ibolya kérdéseire:

Ilona kérdései:

- Mi jutott eszedbe, amikor megkaptad ezt a vándordíjat?
DEJÓÓÓÓ!!! :-) No meg az is, hogy Tőled kaptam és ez nem véletlen. :-) És az is, hogy MILYEN fontosak a visszajelzések! (pláne a jók)
- Milyen témában írnád az újabb blogodat?
Huhh, nehéz kérdés, mert a látszat ellenére, nem vagyok egy nagy blogoló. Inkább vagyok a személyes találkozások, beszélgetések híve, akár csoportos, akár négyszemközi coachingos, vagy mediációs formában.
Legszívesebben, csak puszta szórakozásból, egy “pozitív ötletek” blogot írnék. És ez persze összefügg az önbizalomfejlesztéses témáimmal.
- Ki a kedvenc énekesed, mi a kedvenc dalod?
Nincsenek kedvenceim, mert ez is folyton változó valami. Én lírikus alkat vagyok, ha már zenéről van szó, s elképesztően tisztelem, csodálom a fekete torkúakat! A soul, funky, jazz vonal a legszórakoztatóbb számomra.

Ibolya kérdései:

1. Melyik volt az a pillanat, ami oly hatással volt az életedre, hogy azonnal blogírásra adtad fejed?
No ez nálam nem azonnali dolog volt, hanem szépen megérett 1-2 év alatt. A vállalkozás indítása és a saját magam coaching és mediációs, személyiségfejlesztős továbbképzések következménye és vele járója volt a blog maga. A témaötlet gyorsan jött és nagyon rólam szól, s persze már sokakról, akik olvasnak, vagy akik azóta megkeresnek.
2. Mi a kedvenc gyermekkori emléked?
Huhh ezek a kedvencek :-) . A nagyszüleimnél töltött nyarakból sok emlék jut eszembe (tó, barátnőzés, lovaglás, kutyázás) és az otthoniakból is: a lakás közelében lévő réten a ház gyerkőceiből páran mindig összejöttünk és papsajtot, szedret (és ki tudja még mit?!) ettünk; futkostunk, lepkét és szöcskét fogtunk; ezek a természetben eltöltött emlékek a legerősebbek.
3. Min dolgozol, mit tanulsz, hogy előbbre lépj?
Online marketinget tanulok már egy ideje, s ez nem is egyszeri alkalom, hanem folyamatos. Coaching és mediáció a legutóbbi képzés, amin részt vettem, nagyon hasznos és JÓL működő, másoknál is könnyen alkalmazható, gyakorlati fejlesztő tudást ad.
4. Mi a kedvenc időtöltésed, milyen módon lazítasz?
Olvasás, (regények, szakmai könyvek) torna, jóga, sütés, kertészkedés, internet és blog, baráti csevej minden mennyiségben.

*

2015-ben is megkaptam a díjat: http://nofejleszto.hu/liebster-award-2015-ismet-megtalalt-a-dij/


6 thoughts on “Díjat kapott a nofejleszto.hu – Liebster Award 2014

 1. Kedves Anita!
  Köszönöm a díjat. Nem is tudtam Rólad, hogy van “építészeti” múltad is!
  Kérdéseidre itt (is) válaszolok:
  1. Mit jelent számotokra a nőiség és a női szerepek megosztása a hétköznapokban?
  Az építőipar nem kifejezetten női szakma, főleg a kivitelezésre értem ezt. És sokszor nem tudnak hova tenni egy-egy építkezésen, mikor először megjelenek. Volt olyan építésvezető, aki azt kérdezte tőlem, hogy a férjem, az Építészmérnök hol van? ;) Ő csak azt az infót kapta, hogy kijön a tervező az építkezésre. Ilyen eseteken ma már csak jót mulatok magamban!
  2. Hogyan és miért kezdtetek el blogolni?
  Kerestem valami értelmes szabadidős tevékenységet. Az olvasás a z egyik kedvencem, de amellett itt élem ki grafomániám. A honlapon nem elég “hirdetnem”, hogy építész vagyok, blogom aktuális szakmai életem darabkáit, történéseit mutatom meg.
  3. Mi a siker, sikerélmény a hétköznapokban és/vagy a munkátokban? (konkrét példa kéretik!)
  Siker? Az több féle. Siker az, is mikor elkészül egy tervem. A valóságban. Épület, otthon lesz belőle. De siker az is, mikor jól érzem magam egy nap végén, mert alkottam valamit. Akárcsak egy árajánlatot, egy kézi vázlatot, hisz “valami” megszületéséhez ez lehet a kiindulás. Siker egy elismerő szó is a tervemre, az ötletemre az aktuális házamra! :)

  • Köszönöm a remek válaszokat Ibolya, a Térképző! :-) További remek blogolást és nőként is sikeres építészeti melókat kívánok!
   Anita

 2. Dávid Zsuzsi is válaszolt a kérdéseimre, őt az Ölelőhullám http://www.olelohullam.hu oldalon és facebook közösségben találjátok! Tart vízirelaxációt, ayurvédikus babamasszázst és szakrális elvonulást nőknek. :-)

  “Mit jelent számotokra a nőiség és a női szerepek megosztása a hétköznapokban?
  A nőiség én magam vagyok:) és a lányaim…Szeretek nő lenni és ézem és tudom mennnyire fontos szerepünk van mostanság is a világban. Nők sokkal inkább több segítséget kapnak az önmegvalósításhoz, itt az ideje hogy a férfiak is ezeket megkapják. Női szerepek megosztása ezt sajnos nem értem…
  - Hogyan és miért kezdtél el blogolni?
  A facebookos oldalammal egy időben, (ez év márciusa)mert azt látom, hogy nagyon fontos mások segítése, és mindenkihez máshogyan jut el az információ, van aki rettentően szeret utána olvasni a dolgoknak, mielőtt kipróbálja.
  - Mi a siker, sikerélmény a hétköznapokban és/vagy a munkádban? Egy visszajelzés-ha írásban, és ha például személyes alkalomról van szó, ott egyértelműen az arcokra van írva. Nekem az egyik legnagyobb sikerélményt a júniusban megtartott szakrális női elvonulás adta…., de persze siker az is ha a vállalkozás jól működik. A hétköznapokban pedig a kis családom jelentik a sikert. Köszönöm SZÉPEN!!”

 3. Kedves Anita!

  Nem vagyok a szavak embere – jobban szeretek gyöngyözni – de megpróbálom teljesíteni, ezt a 3 “próbát”!

  1. Mit jelent számotokra a nőiség és a női szerepek megosztása a hétköznapokban? Az emberek többségének a hagyományos szerepleosztás jut az eszébe és ez gyakran így is van. Gyerekeim lassan befejezik az egyetemet, azt hiszem most rajtam a sor és egy másik karier felé tekingetek, melyet lassan, de egyre biztosabban építek.
  2. Hogyan és miért kezdtetek el blogolni?
  Az oka a továbblépés volt. Alapok nélkül kezdtem el közel egy éve, most már 100-nál is több bejegyzésem van. A facebook oldalam fél éves, szépítgetem a készülő weblapomat. Úgy látom fél évenként lépek egyet… ez már csak haladás!
  3. Mi a siker, sikerélmény a hétköznapokban és/vagy a munkátokban? (konkrét példa kéretik!)
  A legfontosabb, hogy gyerekeim jó uton haladnak céljaik felé. A munkámban: pl. most ballagott az osztályom és a rendezvény legvégén, minden tanítványom 1-1 szál sárga rózsával köszönte meg az elmúlt 5 évet! Megható volt! És persze a blogom, melyet egyre többen látogatnak és az az igazi amikor az elkészült alkotásaikat meg is mutatják.
  Köszönöm a díjat! További sikereket kívánok Neked! Szólj, ha bármiben segítségedre lehetek!
  (http://gyongykobakok.blogger.hu/)

 4. Pingback: Liebster Award 2015 – ismét megtalált a díj | Nőfejlesztő

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>