A magány segít

Posted on

egyedül, magányFélsz az egyedülléttől? Nem a sötétben, egyedül a paplan alatt kucorgásra gondolok, hanem a saját gondolataidra, a saját kis világod megélésére.

Nem vagy még igazán felnőtt, ha nem vagy képes megélni a magány ösztönző pillanatait.

Vannak olyan nők, akik hatalmas telefonszámlákat gyártanak minden hónapban, mert a munka utáni csendes magányt, esetleg a lelkük mélyén kiábrándítónak ható, sivár szingli otthont nem tudják elfogadni. Állandó társra vágynak, akikkel cseveghetnek bármiről, amikor és ahogyan csak kedvük tartja. Remek partnerek egy buliban, minden csoporttevékenységben benne vannak, azért is, hogy addig se kelljen saját magukkal és gondolataikkal foglalkozni.

Félre ne érts, nem ítélek el senkit és nem is egy megrögzött női mintáról beszélek. Az egyedüllét érzése, vagy a nyomasztó magány nem csettintésre érkezik és oldódik fel.
Folyamatok hatnak odáig, hogy egyedül maradunk, s folyamatos akarat és élnivágyás segíti feloldani a nyomasztó érzést is.

Társaságban szép az élet

Mivel társas lények vagyunk, alapvető emberi, szociális és kulturális attitűdünk, hogy a csoportos, de legalább négyszemközti pillanatokat keressük. Ezekben a helyzetekben osztjuk meg a jót és rosszat, ezekből a társas viszonyokból tanulunk és fejlődünk tovább, s ezek a helyzetek lendítenek előre, vagy éppen rántanak vissza bennünket cselekedeteink során.

Jó, ha megtanulunk értékes társas kapcsolatokat felfedezni, megélni és használni. Hangulatunk és érzelmeink, sőt mindezek hatására testünk egészsége és működése is befolyásolható. Jó érzés, ha visszajelzést kapunk, jó érzés, ha megértenek bennünket, s szárnyakat kapunk, ha közös szabadidős tevékenység során oldjuk fel a napi feszültséget.

A magány előnyei

Mégis furcsa azzal a kérdéssel szembesülni, hogy vajon félünk-e a magánytól, vagy előnyünkre tudjuk az egyedüllét óráit, napjait is fordítani?

Kikapcsolódni és gondolatilag megtisztulni, feszültséget oldani csak egyedül képes hatékonyan az ember. Amikor nincsenek zavaró tényezők, amikor a saját időmet osztom be, s a magam szabadsága és döntése alapján kihasználom a magány óráit még a munka is sokkal hatékonyabban megy. A szingli nők ma már a férfias világunk karrierharcában is előkelő eredményeket érnek el, mert tudják és megélik a magány adta lehetőségeket. Az a fajta felnőtt szabadságtudat ez, amikor egy ember képes szembenézni a saját döntésével és annak vállalja következményeit. Ettől a magabiztosságtól és határozott éntudattól lesznek verhetetlenek céljaik elérésében, a szabadidejük maximális kiélésében és a hatékony életvezetésben. Még akkor is, amikor a társadalom félig lehajtott fejjel tekint csak feléjük, mint félemberekre.
Igazságtalan helyzetükről újabb cikket lehetne írni, s talán később foglalkozom is a szingli élet szépségeivel és előnyeivel.

A szingliélet érzékletes példájával, remélem Te is belelátsz picit a magány hasznosítható részébe.
Amikor a saját gondolataid nem ijesztően, hanem inspirálóan hatnak, amikor a véleményed örömteli módon nem egyezik meg mindenkiével a megbeszélésen, s amikor egyéniséged, egyediséged részévé válik a tudat, hogy az egyedüllét mennyi ötletet, erőt és energiát adhat számodra, no akkor büszke lehetsz vállalt önmagadra! A magány nem szabad hogy megijesszen, s nem is tűnik annak, ha már átélted a saját, éltető ötleteidet és gondolataidat.

Ha megteheted, trenírozd  magad szabad, magányos óráidban arra, hogy feldobod a kérdést: Mit is szeretnék igazán csinálni? Mivel tölteném el a felesleges szabadidőmet?

Nos jöhet a takarítás, a régen abbahagyott torna felmelegítése a szoba félhomályában, de előkerülhet egy napló, egy könyv, egy lemez, amire boldogan táncra is perdülsz endorfint felszabadítva szervezetedben. Süthetsz valami újat, vagy körbenézhetsz egyedül egy régen vágyott szoknya után a neten vagy a belvárosban, sőt vehetsz egy igazi testet-lelket felmelegítő fürdőt, utána testápolással és arcod nyugtató masszírozásával megspékelve. Soroljam még?

Ugye nem szoktál unatkozni, vagy félni, ha egyedül vagy? Miért is kellene?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>