5 kérdés, amit még nem tettél fel magadnak

Posted on

kérdés válasz, arcVannak témák, amikkel sokkal nehezebb őszintén szembe néznünk. Vannak olyan helyzetek, amiket igyekszünk elkerülni, amíg csak lehet. És vannak olyan kérdések, amik kínosak, fájdalmasak, túlzottan agyalósak ahhoz, hogy inkább kikerüljük és ne foglalkozzunk velük. Hogy mi az az 5 kérdés, amit Te sem tettél még fel magadnak, pedig célszerű lenne? Megmutatom!

Számos válaszunk van egy-egy hasonló helyzetre. Ilyen alkalmakkor könnyen húzzuk elő agyunkból a már megszokott – és eddig sikeresnek tűnő – válaszunkat. Vannak azonban olyan váratlan, vagy nemszeretem helyzetek, amikor nem megy ilyen könnyen a lépés, a cselekvés, vagy pusztán egy válasz megfogalmazása.

Szerencsére nagyon sok az előbbihez hasonló élethelyzetet élünk meg nap mint nap, amikor bőven elég az energiánk kis részét a megszokott válaszokkal és döntésekkel, cselekedetekkel megoldani. Fontos és harmóniát teremtő tudat és érzés, ha tisztában vagyunk azzal, hogy ezekben a szituációkban nem kell fölösleges köröket futnunk, nem kell újat és extrát, kreatívat alkotnunk, s az eredmény mégis elégedettséggel tölt el majd minket.
Jó ha felismerjük ezeket a helyzeteket, és megnyugvással tölt el minket a tudat, hogy vannak helyzetek, amiben már rutinosan működünk. Lehet ilyen helyzet az éves adóbevallás megoldása, a szülői értekezletek egyhangúsága, a rendszeres heti mozgás beütemezése életünkben, vagy a munkahelyi feladataink monoton része. De ilyen rutinszerű és nem sok agyalást kívánó helyzetek azok is, melyekben tudjuk, hogy nem szeretnénk és nem is tudunk saját magunk döntést hozni, vagy megoldást találni, így boldogan adjuk át a feladatot egy szakembernek: pl. villanyszerelés, könyvelés, különóra stb.

Az elgondolkodtató kérdések fejlesztenek Téged

Ezekkel a rutinkérdésekkel szemben azonban vannak olyan felelősségteljes és nehéz kérdések, problémák, melyeket sok esetben örömmel tolunk el magunktól, vagy halogatunk egyre későbbre, hiszen magunk is érezzük a kérdések súlyát és erejét, csak nem szeretnénk szembe kerülni még velük.

Ha felteszed ezeket a kérdéseket magadnak, garantáltan önfejlesztőként működsz majd, s nem maradsz ugyanaz az ember, aki korábban voltál. Van véleményed, vannak válaszaid, így ha időt szánsz ezekre a kérdésekre, a jelen és a jövő is más színben tűnhet fel majd előtted.

Vigyázz! Ezek a kérdések nem egy könnyed hétvégi tarccspartira valók. Neked egyedül célszerű szembe nézni a saját válaszaiddal. Senki másra nem is tartozik, hogy mire jutsz, csak abban az esetben, ha a válaszaid alapján cselekedni és változtatni is szeretnél az életeden. Mert ezek a kérdések garantáltan előrevisznek Téged!

Ha készen állsz szembenézni gondolataiddal és véleményeddel, ragadj meg egy tollat és papírt, s írd ki magadból mindazt, ami jelenleg kikívánkozik belőled a kérdések hallatán!

A kérdések

  • Ha az élet ilyen rövid, miért csinálunk, annyi olyat, amit nem szeretünk, és miért nem többet olyanból, amit szeretünk?
  • Azt csinálod, amiben hiszel, vagy belesüppedsz abba, amit csinálsz?
  • Ha egy újszülöttnek egyetlen tanácsot adhatnál, mit mondanál?
  • Mire vagy a legbüszkébb az életedben?
  • Mi a rosszabb: elrontani, vagy sem próbálni?

MIK A TE VÁLASZAID?


One thought on “5 kérdés, amit még nem tettél fel magadnak

  1. Pingback: Újabb 5 kérdés, amit nem tettél még fel magadnak | Nőfejlesztő

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>